Kurs om avlivning av nötkreatur
När är det dags att avliva ett djur och hur gör du?
När är det dags att avliva ett djur och hur gör du? Som djurägare och ekologisk producent ansvarar man för att avlivning av de egna djuren sker på ett säkert och djurvänligt sätt. Det är också viktigt att kunna bedöma när ett djur bör avlivas.
Program: Kursen inleds med en teoridel om hur man bedömer om ett djur bör avlivas, hur det bör gå till och vad man skall tänka på vid avlivning. Vi går även igenom vad det är för regler som gäller vid hantering av kadaver och slaktavfall. Vi fortsätter sedan med en praktisk del där alla får prova att använda en bultpistol och träna på att skjuta på en skalle. Kursen vänder sig i första hand till verksamma inom lantbruksföretag med ekologisk mjölk- och nötköttsproduktion. Medverkande Åsa Lundgren, djurhälsoveterinär nöt, Gård & Djurhälsan och Maja-Lena Främling, Lantbruksråd i Väst.
När: 4 mars 2025
Var: Konvex AB, Gottebol 209, Karlskoga
Tid: 9:00-13:00
Kostnad: Kursdagen är gratis men du betalar för maten
Sista anmälningsdag 24 februari. OBS! Begränsat antal platser. Anmälan görs på Lantbruksråd i Västs hemsida www.lantbruksradivast.se eller till kurser@lantbruksradivast.se (För att din anmälan ska vara komplett behöver vi ha: namn, adress, mailadress, telefonnummer och personnummer. Ange även om du har någon matallergi). Frågor? Maila eller ring Malla info@lantbruksradivast.se eller 070-207 51 67. Aktiviteten är finansierad av Länsstyrelsen i Värmland med medel för ekologisk produktion.
Välkomna!