Produktionsuppföljning med elektronisk identifiering - 2
Hur kan eid i köttproduktionen leda till bättre arbetsmiljö och ökad lönsamhet?
Elektronisk identifiering kan ge flera fördelar inom köttproduktionen, såsom effektivare uppföljning, bättre beslutsunderlag och förenklad hantering av djurdata. I en serie digitala träffar utforskar vi hur nöt- och lammköttsproduktion kan förbättras och effektiviseras med EID. Under denna del fokuserar vi på produktionsuppföljning – hur vi kan använda viktdata för att följa upp och analysera vår produktion. Vi tittar på olika digitala uppföljningsprogram för båda djurslagen och för diskussioner kring behov och utmaningar.
Plats: Gröna möten digital mötesplats i Teams
Evenemanget är kostnadsfritt och arrangeras av SmartAgri och Agroväst Gröna Möten. Evenemanget vänder sig till lamm- och nötköttsproducenter, rådgivare och andra med intresse i köttproduktion. Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se. Information och länk sänds ut dagen innan som evenemanget är till den mailadress du anger. Viktigt att du anmäler dig senast 23 mars via www.gronamoten.se. Varmt välkommen!
Under vintern arrangerar vi en serie med fokus på elektronisk identifiering:
25 februari – Väga djur med elektronisk identifiering
25 mars – Produktionsuppföljning med elektronisk identifiering
23 april – Foderoptimering med elektronisk identifiering
Maj – Slakterierna med elektronisk identifiering
Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.