mar
17
2025

Marknadsinriktad får- och lammköttsproduktion

Distanskurs

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) ger distanskursen Marknadsinriktad får- och lammköttsproduktion som riktar sig till dig som är intresserad av svensk får- och lammköttsproduktion med fokus på utfodring, produktkvalitet och ekonomi. Det kommer även genomföras studiebesök och möjlighet att testa på hullbedömning. Kursen är en distanskurs på kvartsfart mellan 1 september 2025 - 18 januari 2026 och omfattar 7,5 hp. Två fysiska träffar i Skara, en obligatorisk och en frivillig. Det obligatoriska tillfället är en tredagarsträff i anslutning till en helg. Den frivilliga träffen är en tvådagars helgträff som genomförs om tillräckligt många vill delta. Exakt datum för träffarna meddelas senare. Förkunskapskrav är grundläggande behörighet för högskolestudier. Kursen är kostnadsfri men i samband med träffarna bekostar deltagarna själva resor, förtäring, uppehälle och frivilliga aktiviteter som köttprovsmakning.

Mer information finns att läsa på kurshemsidan.

Sista dagen att söka är 15 april 2025. Anmälan görs på www.antagning.se, sök på kursens namn, HV0169 Marknadsinriktad får- och lammköttsproduktion. Vid frågor kontakta annelie.carlsson@slu.se eller 0511-671 37

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Toppliste-nivå på produktionen trots gamla byggnader

Med temat ”Svensk grisproduktion – en framtidsbransch” gick Alnarps grisdag av stapeln i mitten av oktober. Dagen bjöd på allt från en utblick till Bryssel till rapporter från doktorander, senaste nytt på regelfronten och inspiration från grisföretagare. En av dem var Edward Friberg, som delade med sig av sina erfarenheter – bara två år efter att han själv satt på åhörarplats som lantmästarstudent.

Kommentera