jun
30
2025

Växande nöt på välmående beten

Betesträff på Storegården i Blidsberg

Välkommen till en inspirerande fältkväll på Storegården där vi sätter fokus på hur vi kan utveckla våra betesmarker för en hållbar och lönsam nötköttsproduktion. Under kvällen delar lantbrukare, rådgivare och experter med sig av konkreta erfarenheter och ny kunskap kring betesstrategier, digital teknik, stöd och biologisk mångfald ute i fält. Vi avslutar med god mat från grillen, marknadsinsikter och möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra företagare. Välkommen till en kväll fylld av kunskap – mitt i verkligheten!

Plats: Storegården i Blidsberg

Evenemanget är kostnadsfritt och arrangeras av Hushållningssällskapet i Sjuhärad, Rådgivarna i Sjuhärad, Sjuhärads Nötköttsföretagare, Climate Farm Demo och Agroväst Gröna Möten. Evenemanget vänder sig till mjölk- och nötköttsproducenter, rådgivare samt företags- och myndighetsrepresentanter. Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller 0708–290918. Information sänds ut dagen innan som evenemanget är till den mailadress du anger. Viktigt att du anmäler dig senast 26 juni via www.gronamoten.se. Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Öppna dörren för framtiden

Krönika: Medelåldern på svenska bönder är hög. Nästan 40 procent av jordbruksföretagarna är över 65 år enligt siffror från SCB. Andelen äldre företagare ökar medan det totala antalet företagare minskar. Just här i norra Sverige blir det så tydligt när en bonde försvinner från en by för helt plötsligt kan det börja bli många mil mellan gårdarna. Antalet betande mular sjunker och vi står mer ensamma än någonsin, på flera sätt. Husen på gårdarna är lågt värderade, man väljer att bara stänga ladugårdsdörren när skulderna är betalda, bo kvar (eller ha kvar som ett sommarställe) och marken läggs i träda och putsas varje år. Den jordbrukspolitik som drivit den utveckling vi sett sista halvseklet, är en stor del av vad som står i vägen för framtidens möjligheter till en svensk livsmedelsproduktion.

 

Kommentera