jul
2
2025

Hönshirs - Fältvandring i Tuve

Demo och strategier

Hönshirs ökar mycket i området. För att öka det praktiska kunnandet om bekämpning av Hönshirs har Hushållningssällskapet Västra hos Richard Andersson, behandlat ett infekterat fält för att se effekter av olika preparat. Det har även anlagts undergrödor i spannmålen för att se om dessa kan begränsa uppkomsten av Hönshirs. Plats: Tuve kyrkväg 165 Göteborg Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, rådgivare och övriga intresserade av innovativa ogräs.

Evenemanget arrangeras av Hushållningssällskapet Västra och Agroväst Gröna Möten. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till den e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta larsesvensson@outlook.com eller telefon 070-3773024.

Anmäl dig enkelt via www.gronamoten.se senast 29 juni. Varmt välkommen!

Möjliggörare för demo av Hönshirs är Greppa Näringen, Jordbruksverket och Carl Robert Prytz donation. Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Öppna dörren för framtiden

Krönika: Medelåldern på svenska bönder är hög. Nästan 40 procent av jordbruksföretagarna är över 65 år enligt siffror från SCB. Andelen äldre företagare ökar medan det totala antalet företagare minskar. Just här i norra Sverige blir det så tydligt när en bonde försvinner från en by för helt plötsligt kan det börja bli många mil mellan gårdarna. Antalet betande mular sjunker och vi står mer ensamma än någonsin, på flera sätt. Husen på gårdarna är lågt värderade, man väljer att bara stänga ladugårdsdörren när skulderna är betalda, bo kvar (eller ha kvar som ett sommarställe) och marken läggs i träda och putsas varje år. Den jordbrukspolitik som drivit den utveckling vi sett sista halvseklet, är en stor del av vad som står i vägen för framtidens möjligheter till en svensk livsmedelsproduktion.

 

Kommentera