Coop Konsum byter namn till Coop Nära

Närmare hundra Coop Konsum-butiker ställs om till det nya konceptet Coop Nära. Omställningen startar denna vecka i Stockholm och fortsätter sedan successivt i andra delar av landet.

Storleken och marknadsrollen för butikerna inom Coop Konsum har varierat mycket. Nu renodlar Coop butikerna i tre koncept – de största i Coop Extra, de mellanstora i Coop Konsum och de mindre i Coop Nära. Dessa tre kompletterar nu stormarknaderna Coop Forum.

I ett första skede blir det knappt hundra Coop Nära – ungefär hälften i storstäderna och hälften på landsbygden.

Coop Nära inriktar sig på de kunder som vill handla snabbt och enkelt nära hemmet eller arbetet. I storstäderna där antalet singel- och småhushåll är stort ligger tonvikten i Coop Nära på exempelvis färdigmat, frukt och grönsaker, drycker och nybakat bröd. På landsbygden kan sortimentet utvecklas efter lokala behov.

Butikerna kommer att ha generösa öppettider som är lokalt anpassade efter kundernas behov.

Artikeln publicerades måndag den 22 november 2004

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera