ICC-Profiler

Ladda ned ICC-profilerna
- WAN-IFRAnewspaper26v5_gr.icc
- WAN-IFRAnewspaper26v5.icc
- Dagspress 26v5.csf
- Dagspress 26v5.joboptions

Klicka här för att ladda ned Dagspress 26v5.zip

ICC-profilerna beskriver de färger som är möjliga att reproducera i våra produkter. De används vid konverteringen från RGB till CMYK och RGB till gråskala. Färgerna i bilderna blir därmed optimalt anpassade för dagstidningstryck.

 

Varför behövs ICC-profiler?

ICC-profilerna hjälper dig med två saker. För det första ser de till att du får en konvertering från RGB till CMYK eller gråskala som fungerar bra att trycka i dagspress. Utan en ICC-profil riskerar bilderna att gro igen vilket gör att man förlorar nyanser och tappar detaljer i mörka områden. För det andra gör ICC-profilerna det möjligt att simulera hur CMYK- eller gråskalebilden kommer att se ut i tryck redan på bildskärmen. Detta förutsätter att bildskärmen är korrekt kalibrerad.

 

Bild anpassad för dagspress med ICC-profil. Samma bild utan anpassning.


OBS! Bilderna ovan illustrerar förväntade resultat i tryck.

Vi har två ICC-profiler som används när vi trycker våra tidningar:

 • WAN-IFRAnewspaper26v5.icc avsedd för färgbilder
 • WAN-IFRAnewspaper26v5_gr.icc avsedd för gråskalebilder

 

Här placerar du dina ICC-profiler

Mac OS X:
Macintosh HD: Library/Application Support/Adobe/Color/Profiles
Windows XP och Windows 2000:
C: Windows/System 32/Spool/Drivers/Color

 

Färginställningar

Färginställningarna beskriver färghanteringsrutinerna i programmet såsom vilken arbetsfärgrymd som ska användas, vilka ICC-profiler som skall användas vid separering, samt hur bilderna ska hanteras när de konverteras mellan olika färgsystem.

 

Färginställningar för Adobe Photoshop

 1. Placera filen Dagspress 26v5.csf i mappen Settings.
  Windows: Program Files/Common Files/Adobe/Color/Settings
  MacOS: Bibliotek/Application Support/Adobe/Color/Settings
 2. Öppna Photoshop.
 3. Välj Redigera > Färginställningar...
 4. I Inställningar väljer du Dagspress 26v5.
 5. Klicka på OK.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera