Tjänsten har startats av företaget Be Better Online. De jobbar med frågor kring hur man syns så bra som möjligt på sökmotorer. Som exempel nämner de att Anja Pärsson har blivit googlad 22 000 gånger och Michael Jackson 185 miljoner gånger. Svaret som fås är inte exakt och om det är lågt redovisar Google det som otillräckligt. Då visar Googlad.nu det som värde mellan 0 och 90 gånger.
– Det baserar sig på att vi sett att om antalet sökningar är mer än 90 brukar man få en redovisad siffra, säger Carl-Gustav Öberg som driver Be better Online till Ny teknik.
Han påpekar dock att det fortfarande är ungefärliga siffror.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Senaste

Ett namn skall vara en beskrivning av verksamheten

En bra utgångspunkt när man namnger en organisation är att namnet på ett enkelt sätt återspeglar vad organisationen står för, och sysslar med. Exempelvis Jordbruksaktuellt, tydligt och bra. Journalistik om det aktuella inom jordbruket. Jordbruksverket, det statliga verk som ansvarar för jordbruket. Tydliga och bra namn. Sen har vi SLU, en förkortning för Sveriges lantbruksuniversitet. Det borde ju då innebära ett universitet som till största del forskar och undervisar kring lantbruk. Är det så? 

Kommentera

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera