Slakteriet kan sköta din rapportering

Genom att skriva en fullmakt kan man överlåta till slakteriet att sköta rapporteringen av får och getter som går till slakt. Men det är fortfarande en del rapporteringar kvar.

– Vi hoppas det här ska förenkla för de får- och getägare som nu låter slakterierna utföra rapporteringen samtidigt som det inte äventyrar smittspårningen, säger Peter Krause på Jordbruksverket i ett meddelande.

När djurägaren ger slakteriet fullmakten att rapportera så överlåter man rapporteringen av förflyttningar till slakteriet. Men fortfarande ska djurägaren föra in förflyttningen i en godkänd stalljournal. Avsändande djurhållaren ska också skicka ett ifyllt transportdokument alternativt en godkänd intransportsedel med transporten till slakteriet.

För att kunna överlåta rapporteringen till slakteriet måste det vara anslutet till tjänsten. För att komma igång måste djurhållaren skicka in en fullmaktsblankett till Jordbruksverket och den måste bekräftas från Jordbruksverket innan man kan börja använda tjänsten. Vilka slakterier som anslutit sig går att se på Jordbruksverkets webbplats.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades fredag den 25 februari 2011

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera