Arla inbjuder till danskt informationsmöte

De danska lantbrukarna har varit mycket kritiska till Arlas sänkning av mjölkpriset i augusti. Nu bjuder Arla in de danska mjölkbönderna till ett informationsmöte om mjölkpriserna.

Efter den långa raden av sänkningar av mjölkpriset är läget så tufft för mjölkbönderna att de i bästa fall får täckning för sina utgifter med det nya mjölkpriset, skriver Maskinbladet. De omfattande protesterna har gjort att Arla nu kallar de danska mjölkproducenterna till stormöte i Herning i nästa vecka.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades fredag den 03 augusti 2012

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera