Tio-i-topp: Köttätare

Var äter man mest kött i världen? En undersökning gjord av FN:s livsmedels- och lantbruksorgan, FAO har nu kommit fram till svaret: USA. Statistiken visar att svenskar med våra 80 kilo per person äter fyra kilo mer kött än genomsnittseuropén per person och år.

Nordamerika är den världsdel där köttkonsumtionen är högst (121 kilo) och Afrika är den världsdel där konsumtionen är lägst (17 kilo). Snittet för hela världen är 42 kilo, varav 23 procent nöt, 37 procent fläsk, 5 procent får och get samt 32 procent fågel.
Klicka här för att se diagrammen över köttkonsumtionen i världen (439 kb, pdf)
 

 


Pia Gyllin
Pia Gyllin
Tel: 019-16 64 68
E-post: pia@ja.se

Artikeln publicerades lördag den 30 mars 2013

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste