Veterinärer tar plats på matmässa

Snart går kock- EM, Bocuse d´Or, av staplen i Stockholm. Men på den tillhörande mässan Gastro Nord syns inte bara mat, för första gången finns veterinärer på plats för att informera om svensk djurhållning.

– Att Sverige spelar i den gastronomiska världseliten beror på superduktiga kockar, men också på att svensk djurhållning utklassar andra länders, säger Sten- Olof Dimander, veterinär och vd på Svenska Djurhälsovården.

Under den fyra dagar långa mässan kommer två veterinärer från Svenska Djurhälsovården att finnas på plats och svara på frågor i mässhallarna. Det kommer också arrangeras två seminarier med titeln "Schysst kött" där Svenska Djurhälsovården, tillsammans med Svenskt Kött, ska berätta om den svenska köttproduktionen och hur man lyckas med att hålla den lägsta antibiotikaanvändningen i EU.

På seminarierna kommer också en av landets främsta köttexperter, Eric Persson, att berätta om styckningsdetaljer och köttkvalitet.

Seminaret kommer hållas på onsdag 7 maj kl. 14-15 och torsdag 8 maj kl. 14-15.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades tisdag den 06 maj 2014

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste