Appar

 

För Lantbruk

Amazone-app även för Android
Amazone har nu även lanserat sin gödselservice-app till androidbaserade telefoner. Sedan tidigare finns appen tillgänglig för iPhone och iPad. Appen är enligt Amazone enkel att använda och hjälper föraren med inställningarna av en centrifugalspridare.
App från Arla ska minska danskt matspill
I Danmark har Arla vidareutvecklat kokboksappen Karolines Køkken. Nu ska konsumenterna få hjälp med att bättre utnyttja innehållet i kylskåpet.
App för att välja utsäde
Scandinavian Seed lanserade i slutet av förra året en ny app för smartphone som ska underlätta valet av utsäde. Rätt sort i rätt område baserat på de svenska sortförsökens resultat.
App för om djursjukdomar och smittskydd
SVA vill göra information om djursjukdomar och smittskydd mer tillgänglig och erbjuder en ny app till iPhone- och Androidtelefoner.
Gårdskoll fixar stenkoll på dieseln
Ett framgångsrikt företag kräver koll på intäkter och kostnader. Appen Gårdskoll gör det enklare att följa upp hur mycket diesel som förbrukas i olika fordon. Dessutom kan appen användas för att hålla koll på hur mycket ensilage som körts in och hur mycket gödsel som körts ut.
Mera fågelsång i mobilen
Kärrhök, buskskvätta eller gråsparv? Funderar du på vilka fåglarna är som kvittrar? I appen LärKvitter finns många av de fåglar som trivs i odlingslandskapet.
Ny app för däcktryck
Firestone lanserar en gratis app för iPhone som ska hjälpa lantbrukare att välja rätt däcktryck.
Ny App för sockerbetsspill
Det största spillet i fält beror på avknäckta rotspetsar. Med hjälp av en ny App ska odlare och maskinsstationer enkelt kunna följa upp hur bra man lyckas minimera spillet.
Ny app leder till ursprunget
Sex av tio svenskar tycker att ursprunget är bland de viktigaste faktorerna när de väljer mat. Därför lanserar LRF  en app som gör det enklare för konsumenter att redan i butiken ta reda på om varan innehåller svensk råvara eller inte.
Nyttoinsekter i din mobil
Jordbruksverket har nu tagit fram appen Nyttodjur till smartphone där man kan nyckla och leta fram nytto­insekterna direkt i fält.
QR-koder - genvägar till din hemsida
Har du sett fyrkantiga mönster i annonser, på förpackningar, i tidningar och på skyltar?
De kallas QR-koder och är en utvecklad typ av de vanliga streckkoderna (EAN).
Swish - skicka pengar med din mobil
Har du hört talas om appen Swish? Med hjälp av den kan du på ett snabbt och enkelt sätt skicka pengar till en annan persons mobil­nummer.

 


 

Övrigt

App mot telefonbluffare
Nu finns det en app som varnar när telefonsamtalet kommer från oseriösa företag.
Bra appar för företagaren
Som egenföretagare är det otroligt mycket som man ska hålla ordning på. Vi har samlat några appar som kan hjälpa till i vardagen.
Bullerapp nu även för android
Förra året lanserade Arbetsmiljöverket en bullerapplikation för Iphone. Nu har man skapat en applikation även för Android.
Få dina mobilbilder att se gamla ut med Instagram
Instagram ägs av Facebook och har 90 miljoner användare världen över. Varje dag läggs 40 miljoner foton ut på nätet via tjänsten.
Företagare har fått egen bankapp
Nu lanserar Swedbank och Sparbankerna en ny bankapp som är specialanpassad för företagskunder.
IT KRÖNIKA - iZettle för enkla kortbetalningar med din mobil och surfplatta
Har du behov att ta betalt med kort i ditt företag eller privat? Den svenska betalnings­lösningen iZettle passar dig som har mindre volymer att hantera och är lätt att använda för både säljare och köpare. Du laddar ned en app till din smartmobil eller surfplatta och kopplar in en kortläsare – sedan är det bara att börja debitera!
Jul-appar till din mobil
När vintern kommit och det börjar lacka mot jul
Är det skönt att i fåtöljen framför brasan ha lite kul
Ta fram din mobil och ladda ned några appar
Så får du lite julstämning innan tomten kommer med klappar.
Ny app underlättar för företagare
Att inte kunna hålla isär firmans ekonomi med den privata har lett till att många har hamnat i den så kallade lyxfällan. Ännu svårare är det för företagarna att veta hur mycket en konkret händelse i företaget påverkar hur mycket lön man kan ta ut efter skatter och avgifter. Men nu har Linköpingsstudenten Alek Åström släppt iPhone-appen Min firma som hjälper med just detta.
QR-koder - genvägar till din hemsida
Har du sett en fyrkantiga mönster i annonser, på förpackningar, i tidningar och på skyltar? De kallas QR-koder och är en utvecklad typ av de vanliga streckkoderna (EAN). De uppfanns i Japan under 1990-talet och användes till en början mest inom industrin.
Viltolycksapp visar kända viltstråk
Nationella viltolycksrådet har släppt en app som varnar dig med en ljudsignal när du passerar ställen där det skett många viltolyckor.

 

 

Senaste