Findus får böta för fiskdöd

Sommaren 2012 släppte Findus ut giftigt avloppsvatten i Vege å. Detta ledde till kraftig fiskdöd och nu ska företaget böta 1,1 miljoner kronor.

Vid utsläppet dog 4000 fiskar på grund av att en reningsfunktion i Findus anläggning haft för dåligt effekt. Trots att problemen uppmärksammats, spreds vattnet på åkrar i närheten. Findus opponerar sig inte mot domen som klubbats mot dem.

– Vi har accepterat företagsboten och vill göra rätt för oss. Det som hände var ytterst beklagligt och vi har haft fokus på att ställa allt tillrätta, säger Henrik Nyberg, ansvarig för affärsutveckling på Findus, till Sydnytt.

Efter incidenten installerade Findus 13 miljoner kronor i reningsanläggningen och därmed anser åklagaren att villkoret för verksamheten är uppfyllt.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades tisdag den 04 november 2014

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Kommenterarer till artikeln

pia skrev 2014-11-08 12:06:30:

Vad är det Findus tillverkar i fariken? Vilken process i tillverkningen av mat är så giftig att fiskar dör?

Relaterat

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera