Findus får böta för fiskdöd

Sommaren 2012 släppte Findus ut giftigt avloppsvatten i Vege å. Detta ledde till kraftig fiskdöd och nu ska företaget böta 1,1 miljoner kronor.

Vid utsläppet dog 4000 fiskar på grund av att en reningsfunktion i Findus anläggning haft för dåligt effekt. Trots att problemen uppmärksammats, spreds vattnet på åkrar i närheten. Findus opponerar sig inte mot domen som klubbats mot dem.

– Vi har accepterat företagsboten och vill göra rätt för oss. Det som hände var ytterst beklagligt och vi har haft fokus på att ställa allt tillrätta, säger Henrik Nyberg, ansvarig för affärsutveckling på Findus, till Sydnytt.

Efter incidenten installerade Findus 13 miljoner kronor i reningsanläggningen och därmed anser åklagaren att villkoret för verksamheten är uppfyllt.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades tisdag den 04 november 2014

Kommenterarer till artikeln

pia skrev 2014-11-08 12:06:30:

Vad är det Findus tillverkar i fariken? Vilken process i tillverkningen av mat är så giftig att fiskar dör?

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Djupt oroande utveckling för svenskt jordbruk

Förra året var sannolikt det mest lönsamma för svenskt jordbruk sedan EU-inträdet. Detta år ser lönsamheten ut att bli sämre, men ändå historiskt sett god. Likväl är investeringsviljan inte minst i djurhållningen låg och vi går mot minskad produktion av gris, fågel och mjölk. Hesa Fredrik bör ljuda över stad och land. Den svenska naiviteten om mervärden för hela produktionsvolymen och bibehållen produktion trots nationella särregler och nationella merkostnader, måste få ett slut.

 

Kommentera