Miljövänlig förpackning till köttfärs

Med längre hållbarhet, mindre fraktvolym och mindre förpackningsmaterial låter den nya förpackningen som ett vinnande koncept. Styckmästar’n lanserar tillsammans med Mat.se köttfärs i plastkorv.

Den nya förpackningen sparar upp till 90 procent förpackningsmaterial samtidigt som köttfärsen får ökad hållbarhet. Foto: Styckmästar'n.

Förpackningen har länge använts för sylt, gröt och andra trögflytande produkter och nu ska även köttfärs förpackas i det korvliknande formatet.

I dag producerar Styckmästar’n 2 151 ton köttfärs per år. Detta ger upphov till 80,5 ton förpacknings- och emballagematerial. Med den nya förpackningen kan man minska detta med 90 procent.

– När vi började med kravmärkt köttfärs så tänkte vi miljömässigt, vi ville minska förbrukningsmaterialet. När man ser till hur mycket förpackningen minskar avfallet så inser man att alla borde göra såhär, säger Daniel Wahlgren.

Det finns flera fördelar med förpackningen enligt Daniel Wahlgren som är vd på Styckmästar’n. Vakuumtekniken som används ger köttet längre hållbarhet, vilket kan hjälpa till att minska matsvinnet. Köttet är helt naturligt i och med att man inte tillsätter någon gas som man gör i förpackningar med modifierad atmosfär. Konsumenten kan dessutom frysa in förpackningen direkt då ingen ompaketering behövs.

Det återstår att se hur förpackningen kommer att mottas av konsumenterna.

– Det finns en blandad uppfattning hos konsumenter men jag tror att det här är början på något. Vi försöker få in miljötänket genom att få folk att förstå att det är en bra förpackning och vi har fått bra respons på förpackningen hittills. Många har ringt och sagt att de hoppas att fler aktörer gör liknande, säger Daniel.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades tisdag den 04 november 2014

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste