Rosa balar på fälten i sommar

I sommar ger Lantmännen, tillsammans med sina leverantörer Trioplast och Tama, kunderna möjligheten att visa sitt stöd för bröstcancerforskningen. Förhoppningen är att fälten ska lysa av rosa balar.

Är det såhär vi kommer att få se balarna på fälten i sommar? Foto: Pressbild

– Idén att göra rosa nät och plast till ensilagebalar kommer ursprungligen från Nya Zeeland. Nu tar vi den vidare till de svenska fälten och vi kan räkna med att många kommer att undra och ställa frågor om de rosa bollarna, säger Torbjörn Wahlström, chef för utveckling och växtodlingsprodukter, till Lantmännens kundtidning Gårdsmagasinet.

Grunden till initiativet kommer från New Zeeland, där Trioplast och Tamas leverantörer genomfört samma koncept för knappt ett år sedan. Samtidigt som man ger några procent av försäljningen till bröstcancerforskning, hoppas man att de rosa balarna även ska påminna andra till att bidra och uppmärksamma frågan.

– Vi på Lantmännen är idag väldigt glada att Trioplast och Tama tog initiativet till detta och att vi, tillsammans med våra kunder och ägare, nu kan bidra till och uppmärksamma denna viktiga forskning, säger Torbjörn Wahlström.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades torsdag den 12 februari 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste