ICA överväger producentföreningens förslag

För Jordbruksaktuellt, berättar ICA:s färskvaruchef Dan Jacobsson om sin syn på Sveriges Mjölkbönders producentförening. Samtidigt som han poängterar att konceptet skulle vända helt på mejeriaffären, inser han vikten av en livskraftig mjölkproduktion i Sverige.

ICA:s färskvaruchef Dan Jacobsson har träffat producentföreningens representanter under våren. Foto: Vilhelm Ektander
– Detta är att vända på affären helt. Det är inte enkelt, utan det skulle förändra hela vårt arbetssätt med leverantören. Vidare skulle det påverka hur vi jobbar, hur affärsrelationerna ser ut samt hur vi löser distributionen. Det finns massa frågor som vi vill jobba igenom innan vi ger ett svar, säger ICA:s färskvaruchef, Dan Jacobsson.

Samtidigt förklarar Dan att ICA går in i detta positivt samt att man är oerhört benägna att ha kvar en välfungerande svensk mjölkproduktion.

– Vi vill ju verkligen se att det finns en livskraftig mjölkproduktion i Sverige. Vi är beroende av det både ur ett mjölk- och köttförsörjningsperspektiv, samt med tanke på hållbarhet och miljö, säger Dan.

Han understryker att producentföreningen kommer med en väldigt spännande idé.

– Vår angreppspunkt är att se över om vi, genom att agera på detta annorlunda sätt, kan säkerställa svensk mjölkproduktion. Sen får vi trycktesta detta och se om det är möjligt, säger Dan, och tillägger:

– Jag har träffat representanter från producentföreningen och vi har även bokat ett nytt möte framöver.

Vilhelm Ektander
Vilhelm Ektander
Tel: 070 – 092 20 02
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades måndag den 20 april 2015

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste