Ny affär mellan slakterier

KLS Ugglarps och Dalsjöfors Kött AB har tecknat en avsiktsförklaring där Ugglarps väntas gå in som majoritetsägare i Dalsjöfors.

Magnus Larsson, vd för Dalsjöfors Kött ser stora möjligheter i att samarbeta med KLS Ugglarps. Foto: Dalsjöfors Kött
– Ugglarps köper majoriteten av Dalsjöfors Kött, men jag och styrelseordförande Per-Inge Nilsson kommer att ha kvar vårt engagemang, uppdrag och delägande i bolaget. Företaget kommer att fortsätta drivas som Dalsjöfors Kött och det kommer inte innebära någon skillnad för våra leverantörer. Vi kommer dock att jobba för att hitta synergieffekter mellan företagen och på så sätt bli starkare på marknaden och erbjuda ett konkurrenskraftigt alternativ, säger Magnus Larsson, vd på Dalsjöfors Kött och fortsätter:
Jonas Tunestål, vd för KLS Ugglarps trycker på vikten av att skapa tillväxt och lönsamhet i hela värdekedjan för att vara konkurrenskraftiga. Foto: Emma Sonesson

– Vi tror på en stark framtid för producenterna där vi gemensamt kommer att utveckla lönsamma affärer. Jag hoppas på att hela kedjan, från primärproduktion till vidareförädling ska utvecklas volymmässigt de kommande åren. Med hjälp av duktiga människor i hela ledet och draghjälp av den politiska bilden är det möjligt.

Även från KLS Ugglarps håll ser man ljust på framtiden tillsammans.

– Vi går in som majoritetsägare, dels för att Dalsjöfors är ett välfungerande intressant bolag men även för att vi tror på Västra Götaland och kan få ökad lokal närvaro i den delen av landet. Att säkerställa konkurrenskraften är också otroligt viktigt. Vi tror stenhårt på att se till att det är lönsamhet i hela värdekedjan och samtidigt vill vi vara nära både kunder och leverantörer, säger Jonas Tunestål, vd för KLS Ugglarps.

– Genom samarbetet kan vi göra många smarta saker tillsammans, dels minska dubbelt arbete, vara smartare när vi produktionsplanerar och transporterar, det kan skapas många fördelar. Det ser vi som en enorm tillgång. Tidigare har vi även haft en del legoslakt hos Dalsjöfors och detta tar samarbetet ett steg till.

– Vi tror stenhårt på svenskt kött och detta samarbete, avslutar Jonas.

Transaktionen kommer att genomföras efter att en due diligence utförts och andra nödvändiga godkännanden erhållits.

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades tisdag den 26 maj 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste