Ny matnyttig hemsida för köttproduktion

I november gick köttföretagen i Sverige samman och bildade branschorganisationen Svenska Köttföretagen. I dag lanseras deras nya hemsida kottforetagen.se där nyheter och information från hela branschen ska samlas.

Branschorganisationen Svenska Köttföretagens nya hemsida lanserades i dag.
– Vår nya hemsida speglar Svenska Köttföretagens uppdrag vilket är att verka för ökad konkurrenskraft hos djurproducenter i Sverige genom att samla landets spetskompetens från gården till konsument. En ytterligare uppgift som Svenska Köttföretagen tar på sig är att samverka med Svenskt Kött, KCF och LRF Kött för att varumärkesneutralt driva och delta i samhällsdebatten rörande kött och köttrelaterade frågor. Det ger en helhetsbild som är unik för branschen, säger Svenska Köttföretagens vd Hans Agne, i ett pressmeddelande.

På hemsidan finns information kring försäljning, genetik, rådgivning, aktuella branschfrågor och även fliken schysst kött där frågor gällande djurskydd och antibiotika tas upp.

Svenska Köttföretagen är ett utvecklingsbolag som ska stärka konkurrenskraften inom djurproduktionen i Sverige. Ägarna är HKScan Sweden, KLS Ugglarps, Skövde Slakteri, Dalsjöfors Kött, Dahlbergs, Ginsten och Nyhléns & Hugosson.

Som en del av branschorganisationen finns även rådgivningsbolaget Gård och djurhälsan AB där Sveriges Grisföretagare, Sveriges Nötköttsproducenter och Svenska Fåravelsförbundet är delägare.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades måndag den 01 juni 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Proppen kanske inte var en så dum idé?

Krönika: Första gången jag fick höra ordet ”agronom” var när min mamma berättade att de hade ”proppar” som jobbade på gården. De utbildade sig alltså till agronomer och gjorde den obligatoriska ”proppen”. Jag har hört många olika historier genom hela min uppväxt om när dessa proppar bodde på gården och hade diverse olika idéer för sig. Men nu finns inte proppen längre och därmed har det lämnat ett tomrum, eller är det kanske en kunskapslucka? 

Kommentera