SLU har sagt ja till att bygga ett nytt stall på Götala för att ersätta det gamla. (Arkivbild, har inte med stallet att göra) Foto: Carolina Wahlberg 

– Vi forskare och tekniker som arbetar på Götala är alla mycket engagerade i forskningsfrågorna och nu får vi möjlighet att höja ribban i verksamheten ytterligare. Vi hoppas också på att fler forskare vill och får möjlighet att driva och engagera sig i projekt här, säger Anna Hessle, samordningsansvarig för Götala nöt- och lammköttscentrum, i ett pressmeddelande.

Nöt- och lammköttsproduktion är ett av de fyra framtidsområden som SLU och Västra Götalandsregionen, tillsammans med Hushållningssällskapet Sjuhärad, satsar på vid SLU Skara sedan 2015.

Nu går processen vidare med upphandling och ansökan om regeringens tillstånd till investeringen.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera