Pris till duktig exportör

Vilket företag tycker du borde hyllas för sina exportframgångar? Gör din röst hörd fram till den 15 mars.

Förra året utsågs fiskodlingsföretaget Umlax AB till Årets Livsmedelsexportör. Vem som ska prisas i år återstår att se. Nomineringen är öppen fram till 15 mars. Foto: David Thunander/Livsmedelsföretagen

För tjugonde året i rad delar Livsmedelsföretagen, Business Sweden och Näringsdepartementet ut priset ”Årets Livsmedelsexportör”. Priset ska gå till ett företag som lever upp till följande kriterier:

”Priset ska tilldelas ett svenskt livsmedelsföretag som genom kreativitet och fina insatser brutit ny mark för sitt företags export och som under året uppnått stora direkta framgångar. Bolaget i fråga ska samtidigt ha lagt grunden för en långsiktig exportutveckling ur såväl volym- som lönsamhetssynpunkt på en eller flera marknader. Företag vars exportandel (som andel av företagets totala produktion) ligger över snittet (30%) premieras.”

Den som vill kan fram till och med den 15 mars nominera ett företag. Nomineringen och motiveringen på max 300 tecken mejlas till rasmus.backstrom@li.se. 

Vinnaren kommer att utses av styrgruppen för exportprogrammet Try Swedish, där personer från bland annat LRF, Livsmedelsföretagen, Livsmedelsverket, Kött- och Charkföretagen Business Sweden och Sveriges Bryggerier ingår.

Priset kommer att delas ut under Matdagen som hålls den 3 maj. Det vinnande företaget får 300 000 kronor att köpa exporttjänster för från Business Sweden. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera