Första hjälpen-kit till hydraulik

Ett tyskt företag har utvecklat en låda med reservdelar till hydraulik hos lantbruksmaskiner för att åtgärda akuta läckage.

Reservdelslådan innehåller bland annat olika pluggar och kopplingar. Foto: Ernst Wagener Hydraulikteile GmbH

Läckage i hydrauliken kan ställa till med dyra stillestånd och orsaka föroreningar i miljön. Företaget Ernst Wagener Hydraulikteile GmbH har därför tagit fram ett första hjälpen kit för att snabbt kunna laga läckande hydraulik, skriver tidningen Agrarheute.

Vanligaste läckagen

Kitet består av en låda med 34 komponenter, som innehåller såväl kopplingar som pluggar och verktyg för de vanligast förekommande läckagen på lantbruksmaskiner. Den kompakta lådan ryms i traktorns hytt och ska hjälpa lantbrukare att kunna laga sina maskiner i fält och snabbt komma igång med arbetet igen. 

Utifrån erfarenhet

Idén utvecklades genom företagets mångåriga erfarenhet av lantbruksmaskiner och i samarbete med erfarna mekaniker och lantbrukare. Tillverkaren kan efter önskemål anpassa lådan även efter andra maskiner som exempelvis grävmaskiner och andra entreprenadmaskiner.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera