ThermoSeed-tekniken ska användas i Frankrike

Lantmännenägda ThermoSeed Global AB ska samarbeta med det franska företaget Terre de Lin för att börja arbeta med lin.

Franska Terre de Lin priducerar lin till textiltillverkning. Foto: Lantmännen

Sedan januari äger Lantmännen majoriteten av aktierna i ThermoSeed Global AB och nu ska ThermoSeed-tekniken etableras i Frankrike. Terre de Lin, som ska börja använda ThermoSeed-teknologin är ett franskt företag som arbetar med att framställa lin för textilier och som strävar efter att arbeta hållbart.
Enligt Thierry Goujon som är vd på Terre de Lin väljer man att satsa på ThermoSeed-teknologin som ett steg i den riktningen.
– Efter tre års tester av ThermoSeed kan vi konstatera att metoden visat både bättre effektivitet och bättre etablering av linfröet jämfört med de metoder vi använder i dag. Efter att ha sett de här positiva resultaten bestämde vi oss för att investera i ThermoSeed-teknologin på vår anläggning i Normandie, säger han, i ett pressmeddelande.

Nytt område

ThermoSeed är en enligt företaget en effektiv och miljövänlig metod för utsädesbehandling utan tillsatser. Lantmännen har varit med och utvecklat metoden som i dag är en etablerad saneringsmetod i Skandinavien och USA.
 – Terre de Lin blir vår första stora kund i Frankrike och det är glädjande att vi tillsammans kan applicera ThermoSeed-tekniken på en ny kommersiell gröda. Närvaron i Frankrike är en strategiskt viktig del i ambitionen att växa globalt med vår effektiva och hållbara utsädesbehandling, säger Kenneth Alness, vd ThermoSeed Global AB.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera