apr
4
2018

Lokal potatis testar kortaste vägen till offentlig måltid

Vi bjuder in trädgårdsodlare, grönsaksgrossister, beslutsfattare inom livsmedelsupphandling och landsbygdsutveckling till ett kvällsföredrag – om potatis.

Program 18.00 Naturbruksskolan Sötåsen bjuder på soppa av egna råvaror

18.30 Samling i Aulan. Möt växtodlingslärare Hans Nilsson, enhetschef Sabina Knutsson och projektledare Camilla Freitag. De berättar om hur de genom stöd från projektet REFRAME har testat kortaste vägen till offentlig måltid. Hör dem berätta om hur de idag serverar ekologisk potatis på gymnasiet och gör det till en del i utbildningsprogrammet.

Detta är ett evenemang som görs inom EU-projektet REFRAME och är ett samarbete mellan Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen och Gröna Möten för att sprida ny kunskap om hur vi kan samverka för att öka andelen regionalt producerade livsmedel. 

När: 4 april 18.00 - 20.30

Var: Naturbruksskolan Sötåsen

Anmälan: Senast 29 mars www.gronamoten.se 

Bakom Gröna Möten som koordineras av Agroväst finns: Västra Götalandsregionen, Sparbanken Skaraborg, Hushållningssällskapet, Naturbruksförvaltningen, LRF, Skaraborgs Kommunalförbund, SLU, RISE, Lokalproducerat i Väst.

Gröna Möten finansieras av: Sparbanksstiftelsen Skaraborg, Skaraborgs kommunalförbund Kontaktperson för Gröna Möten är Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kommer ursprungsmärkningen göra skillnad?

Krönika: Att göra medvetna val när man handlar är inte alltid lätt, att göra det på restaurang är garanterat ännu svårare. Från och med den första mars 2025 måste restauranger kunna redogöra för köttets ursprung. Syftet med föreskriften är att konsumenterna lättare ska kunna göra medvetna val även på restaurang. Ett medvetet val behöver dock inte innebära att det är svenskt kött som konsumenten väljer att beställa in.

 

Kommentera