PoddTorget

Här har vi samlat poddar som vi tycker är intressanta och bra.
Vet du en som skulle passa här? hör av er till oss!
Sortera efter

Bonden & jag

podcast om vår mat, vattnet och skogen.
Lyssna på podden här

Utgivare: LRF


Fårpodden

Svenska Fåravelsförbundet erbjuder dig stöd, kunskap och inspiration i ditt fårägande. Tillsammans skapar vi samarbeten och förbättrar villkoren för ett attraktivt liv med får!
Lyssna på podden här

Utgivare: Svenska Fåravelsförbundets


Grispodden

Gård & Djurhälsans pod om hur friska djur ger välmående gårdar
Lyssna på podden här

Utgivare: Gård och djurhälsan


HungrigPodden

På HungrigPodden pratar vi om mat, råvaror, matlagning, hälsa och miljö. Vi samtalar om hur vi i praktiken, med olika ambitionsnivå, kan äta bra och gott.
Lyssna på podden här

Utgivare: Hushållningssällskapet


Kosnack

Kosnack är en podcast producerad av företaget J-O Brink. Detta är podcasten för dig som är aktiv eller intresserad av lantbruket och då i synnerhet kor.
Lyssna på podden här

Utgivare: J-O Brink


Kunskapspodden

Nu blir det lättare för dig att hålla dig uppdaterad om innovationer och entreprenörskap inom de gröna näringarna. Kunskapspodden är en gemensam satsning från RådNu/SLU och Hushållningssällskapet. Möt forskare som presenterar aktuell forskning men också politiker och entreprenörer i intressanta och tankeväckande samtal.
Lyssna på podden här

Utgivare: SLU i Skara och Hushållningssällskapet


Köttpodden

Köttpodden där spännande gäster pratar kött ur olika infallsvinklar. Programledare är Svenskt Kötts vd Elisabet Qvarford
Lyssna på podden här

Utgivare: Svenskt Kött


Mitt lantbruk

Det här är en podd för dig som arbetar inom de gröna näringarna. Programmet leds av Länsförsäkringar Skånes egen lantbruksspecialist, Peter Birch-Iensen, som har både många års praktisk erfarenhet av lantbruk och dessutom samlat en massa kunskap och erfarenhet som rådgivare till lantbruksföretag.
Lyssna på podden här

Utgivare: Länsförsäkringar Skåne


Möt din Mat

I podden Möt din Mat får du följ med till kunniga och engagerade odlare och andra som berättar hur produktionen går till. Du får höra kunniga hortonomer och matkonsulter på Hushållningssällskapet som ger intressanta fakta och råd om olika råvaror - från frö till tallrik.
Lyssna på podden här

Utgivare: Hushållningssällskapet Väst


Odlarna

Odlarna är en podcast för dig med jord under naglarna. I varje avsnitt intervjuas en ny person om sitt liv med odlingen.
Lyssna på podden här

Utgivare: Odlarna


Shaping our food

Hur hindrar man en extra lurig svamp att angripa växten? Går det att avla fram suggor som inte lägger sig på sina kultingar? Hur gör forskarna när de förändrar generna i växter och djur? Och var går gränsen för vad som är etiskt försvarbart att förändra? Det är några av frågorna som Lisa Beste och Anna Lehrman reder ut i intervjuer med forskare inom olika områden som relaterar till växtförädling, husdjursavel och bioteknik.
Lyssna på podden här

Utgivare: Mistra Biotech


Snacka Grönt

En podd om vad som händer i de gröna näringarna: mat, jord & skog. Arenan för det här är såklart landsbygden.
Lyssna på podden här

Utgivare: Grönt Center i Ås


Ullpodden

Ullpodden vill öka kunskapen om svensk ull som en hållbar resurs i ett brett perspektiv.
Lyssna på podden här

Utgivare: Svensk ull


Växtpressen

Lyssna till Växtpressen podcast av Yara för att ta del av vad som är mest aktuellt just nu!
Lyssna på podden här

Utgivare: Yara

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det går inte att fatta fel beslut

Krönika: Brukar du tänka att det här beslutet är det optimala och sedan göra tvärtom? Nej, jag tänkte väl det. Vardagen består av många val och beslut som ska tas. En del sker medvetet och andra utan att du reflekterar över det. Vissa beslut kräver mer underlag än andra och en del går att fatta på den sköna magkänslan. Det senare behöver inte vara fel baserat på dina värderingar, men är inte optimalt i alla lägen.

 

Kommentera