PoddTorget

Här har vi samlat poddar som vi tycker är intressanta och bra.
Vet du en som skulle passa här? hör av er till oss!
Sortera efter

Allt för friskare djur

En podcast från Swevet med inspirerande och fördjupande samtal med några av landets främsta experter inom djurhälsa.
Lyssna på podden här

Utgivare: Swevet


Bonden & jag

podcast om vår mat, vattnet och skogen.
Lyssna på podden här

Utgivare: LRF


Feeding Your Mind

Med podden Feeding Your Mind kan du öka din kunskap om hållbar mat. På menyn står ljud och smaker från framtiden. 
Lyssna på podden här

Utgivare: SLU Future Food


Future of Agriculture

This show explores the people, companies, and ideas shaping the future of the agriculture industry. Every week, Tim Hammerich talks to the farmers, founders, innovators and investors to share stories of agtech, sustainability, resiliency and the future of food.
Lyssna på podden här

Utgivare: Future of Agriculture


Fårpodden

Svenska Fåravelsförbundet erbjuder dig stöd, kunskap och inspiration i ditt fårägande. Tillsammans skapar vi samarbeten och förbättrar villkoren för ett attraktivt liv med får!
Lyssna på podden här

Utgivare: Svenska Fåravelsförbundets


Grispodden

Gård & Djurhälsans pod om hur friska djur ger välmående gårdar
Lyssna på podden här

Utgivare: Gård och djurhälsan


Groddenpodden

I Groddenpodden fördjupar vi oss i det som är på gång i Lantmännen just nu, möter medlemmar, experter och medarbetare i avsnitt som sträcker sig från jord till bord. Odling och lantbrukets maskiner, energi från åkern och spannmål som förädlats till maten på våra bord. Inget av detta hade varit möjligt utan de 19 000 lantbrukare som är medlemmar i kooperationen Lantmännen.
Lyssna på podden här

Utgivare: Grodden Lantmännen


HungrigPodden

På HungrigPodden pratar vi om mat, råvaror, matlagning, hälsa och miljö. Vi samtalar om hur vi i praktiken, med olika ambitionsnivå, kan äta bra och gott.
Lyssna på podden här

Utgivare: Hushållningssällskapet


Jordbrukspodden

Jordbrukspodden er en podcast av gårdbrukere for gårdbrukere og andre med interesse for jordbruk. Av: Ola Lie Husby og Anders Bakke Klemoen
Lyssna på podden här

Utgivare: Jordbrukspodden


Jordkommissionen

Jordkommissionen finns för att sprida odlingens och matlagningens evangelium. Här hittar du bland annat recept utifrån de råvaror som podden fokuserar på i avsnitten. Med Lotta Lundgren och Tove Nilsson.
Lyssna på podden här

Utgivare: Perfect Day Media AB


Kopodden - för oss som gillar kor

I Kopodden får du höra duktiga lantbrukare berätta om sin verksamhet, sina erfarenheter och sina kor. En podd för dig som gillar kor och det svenska lantbruket. Med Sara Lindroos.
Lyssna på podden här

Utgivare: Växa


Kosnack

Kosnack är en podcast producerad av företaget J-O Brink. Detta är podcasten för dig som är aktiv eller intresserad av lantbruket och då i synnerhet kor.
Lyssna på podden här

Utgivare: J-O Brink


Kunskapspodden

Nu blir det lättare för dig att hålla dig uppdaterad om innovationer och entreprenörskap inom de gröna näringarna. Kunskapspodden är en gemensam satsning från RådNu/SLU och Hushållningssällskapet. Möt forskare som presenterar aktuell forskning men också politiker och entreprenörer i intressanta och tankeväckande samtal.
Lyssna på podden här

Utgivare: SLU i Skara och Hushållningssällskapet


Köttpodden

Köttpodden där spännande gäster pratar kött ur olika infallsvinklar. Programledare är Svenskt Kötts vd Elisabet Qvarford
Lyssna på podden här

Utgivare: Svenskt Kött


Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygderna. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Det är Landsbygdsnätverket som producerar Landet - podden bortom storstan.
Lyssna på podden här

Utgivare: Landsbygdsnätverket


Mitt lantbruk

Det här är en podd för dig som arbetar inom de gröna näringarna. Programmet leds av Länsförsäkringar Skånes egen lantbruksspecialist, Peter Birch-Iensen, som har både många års praktisk erfarenhet av lantbruk och dessutom samlat en massa kunskap och erfarenhet som rådgivare till lantbruksföretag.
Lyssna på podden här

Utgivare: Länsförsäkringar Skåne


Möt din Mat

I podden Möt din Mat får du följ med till kunniga och engagerade odlare och andra som berättar hur produktionen går till. Du får höra kunniga hortonomer och matkonsulter på Hushållningssällskapet som ger intressanta fakta och råd om olika råvaror - från frö till tallrik.
Lyssna på podden här

Utgivare: Hushållningssällskapet Väst


Nära Mat

Nära Mat podden är en den i arbetet med arbetet med Norrbottens livsmedelsstrategi. Här samtalar programledaren Hulda Wirsén (samordnare Nära Mat, Norrbottens livsmedelsstrategi) med producenter, entreprenörer och aktörer i livsmedelskedjan i norra delen av Sverige.
Lyssna på podden här

Utgivare: Nära mat


Odla med P1

För dig som är fritidsodlare och som vill gräva lite djupare i kompost och rabatter för att lära dig mer om odling. Här får du experttips, goda råd och en inblick i odlandets olika trender och möjligheter. Ansvarig utgivare: Magnus Gylje
Lyssna på podden här

Utgivare: Sveriges Radio


Odlarna

Odlarna är en podcast för dig med jord under naglarna. I varje avsnitt intervjuas en ny person om sitt liv med odlingen.
Lyssna på podden här

Utgivare: Odlarna


Ord om jord

För dig som älskar att veta mer, som vill nörda loss tillsammans med oss. Podden "Ord om jord" handlar om allt från sådd till försäljning av skörd. Här låter vi experter inom växtodling, spannmålshandel, foderutveckling och mycket, mycket mer komma fram.
Lyssna på podden här

Utgivare: Lantmännen Lantbruk Maskin


Ostpodden

Behöver vi förklara? Skatten som finns där vid regnbågens slut. Måste ju vara ost, eller hur? Den skatten inspekterar vi noga i Ostpodden. Med gäster, utflykter, djupdykningar i mjölk, mögel, mejeribranschen… Vi är oerhört breda inom ett smalt område, helt enkelt.
Lyssna på podden här

Utgivare: Johan Rudh


Recept tack!?

Hämtar data. Vänta några sekunder och försök sedan klippa ut eller kopiera igen.
Lyssna på podden här

Utgivare: Perfect Day Media AB


Regenerative Agriculture: Buzzwords & Bullsh*t

Talking through the buzzwords and bullsh*t surrounding regenerative agronomy. Bugs-in-a-jug through to min-til, what can you realistically expect? Find out here.
Lyssna på podden här

Utgivare: The RegenAgroEcoBioScientologists


Shaping our food

Hur hindrar man en extra lurig svamp att angripa växten? Går det att avla fram suggor som inte lägger sig på sina kultingar? Hur gör forskarna när de förändrar generna i växter och djur? Och var går gränsen för vad som är etiskt försvarbart att förändra? Det är några av frågorna som Lisa Beste och Anna Lehrman reder ut i intervjuer med forskare inom olika områden som relaterar till växtförädling, husdjursavel och bioteknik.
Lyssna på podden här

Utgivare: Mistra Biotech


Snacka Grönt

En podd om vad som händer i de gröna näringarna: mat, jord & skog. Arenan för det här är såklart landsbygden.
Lyssna på podden här

Utgivare: Grönt Center i Ås


Ullpodden

Ullpodden vill öka kunskapen om svensk ull som en hållbar resurs i ett brett perspektiv.
Lyssna på podden här

Utgivare: Svensk ull


Upp på bordet

Välkommen till Jordbruksverkets podcast Upp på bordet. I vår podcast fokuserar vi på svensk livsmedels­försörjning ur ett beredskaps­perspektiv. Hur robust är Sveriges livsmedels­försörjning?
Lyssna på podden här

Utgivare: Jordbruksverket


Vattenpodden

Tillgång till rent vatten är en nödvändighet för jordbruket samtidigt som verksamheten i sig påverkar vattnets kvalitet och livsmiljön under ytan. Det finns mycket som lantbrukare och livsmedelsproducenter kan göra för att minska näringsförlusterna från jordbruksmarkerna och därmed även skydda vattendragen och Östersjön. Många av åtgärderna ger dessutom större skördar och bättre ekonomi. Här intervjuar vi experter, producenter och annat folk som arbetar med åtgärder som är bra för både jordbruket och vattenhälsan.
Lyssna på podden här

Utgivare: Ålands Vatten Ab


Växtpressen

Lyssna till Växtpressen podcast av Yara för att ta del av vad som är mest aktuellt just nu!
Lyssna på podden här

Utgivare: Yara


Växtskyddspodden

En pod från BASF Agricultural Solutions Sverige: Växtskydd – Hållbart jordbruk – Framtidens jordbruk
Lyssna på podden här

Utgivare: BASF Agricultural Solutions Sverige

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste