Energifabriken köper Ecobränsle

Den nya affären kommer göra att biodrivmedelsleverantören Energifabriken får Sveriges största nät av tankstationer med förnybara drivmedel.

Energifabriken köper Ecobränsle och bildar därmed Sveriges största nät av tankstationer för fossilfritt bränsle. Foto: Energifabriken

Totalt kommer det att röra sig om 55 tankstationer. Energifabrikens tidigare tankstationer och Ecobränsles beskrivs komplettera varandra väl geografiskt och därmed göra det lättare för fler att ställa om.

– Energifabrikens drivkraft är att göra det enkelt, roligt och lönsamt att använda förnybara drivmedel. Vi är övertygade om att alla förnybara bränslen behövs för att ställa om transportsektorn. Vi kommer att fortsätta utveckla marknaden med Nestes HVO-produkt Neste MY, samt högkvalitativ RME från Adesso, (f.d. Perstorp) i Stenungssund. Förvärvet av Ecobränsles bioraffinaderi i Karlshamn som producerar RME från svenskodlad raps blir ett perfekt komplement till vår verksamhet, säger Charlotte Elander, vd Energifabriken, i ett pressmeddelande.

Charlotte Elander är vd för Energifabriken och menar att Ecobränsle är ett bra komplement till företaget. Foto: Energifabriken

Kompletterar varandra

Claes Ramel som är vd för Ecobränsle är nöjd med affären.

– Det är en perfekt match! Bolagen kompletterar varandra på ett enastående bra sätt. Både materiellt i form av tankstationer och tillverkningen i Karlshamn, men också genom våra olika positioner på marknaden. Personalen uppskattar möjligheterna och logiken i affären, säger han.

Fortsatt expansion

Den nya affären stärker Energifabrikens roll på marknaden som ett grönt bränsleföretag. Det finns också goda förutsättningar för en fortsatt expansion inom värme- och energisektorn, och för att hjälpa till att ännu fler kan ställa om till fossilfritt, skriver Energifabriken.

1,6 miljarder

Bakom Energifabriken står tre lantbrukarfamiljer i Östergötland, som alla kör fossilfritt och har stenkoll på hela kedjan från odling till användning. I och med förvärvet beräknas Energifabriken få en omsättning på 1,6 miljarder och ha 28 anställda i Lund, Linköping, Karlshamn, Göteborg och Fredrikstad.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 06 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste