Kalven vill slippa hosta! Det största problemet hos kalvar är hosta och den orsakar stora ekonomiska förluster och merarbete. En kalv som har lunginflammation kommer få en fortsatt sämre tillväxt.

Under kursdagen går vi igenom orsaker till hosta, utfodring, smittskydd, byggnader och ventilation och hur man förebygger stress. Vi pratar också om när och hur vaccination kan vara en väg till friskare kalvar.

Föreläsare på kursen är Maja-Lena Främling och Jessica Hallman, Gård- och Djurhälsan och Sanna Soleskog, Boehringer-Ingelheim.

Kursdagar (3 separata kurser)

10 januari Rångedala bygdegård (mellan Ulricehamn och Borås) Kl: 10-15

10 januari Lane loge (utanför Uddevalla) Kl: 17:30-22:00

11 januari Uddetorp, Skara Kl: 10-15

Kostnad: 650 kr exkl. moms. Lunch/kvällsmat och kaffe/thé ingår.

Mer info och anmälan på http://www.gardochdjurhalsan.se/sv/not/kurser/

senast den 4 januari.

Frågor?      

Jessica Hallman 0511-676 65

Maja-Lena Främling 0511-120 80

 

Senaste

Kravet på yrkeslivserfarenheten får aldrig försvinna

I skrivandet stund är det den 1 maj och här på Alnarp har den traditionsenliga karnevalen precis genomförts. I dag har jag spelat fotboll, haft kuddkrig på stocken och utkämpat slaget om Plaskan tillsammans med mina älskade samojeder och de där ändå rätt trevliga skåningarna i andra laget. Och såklart åkt i karnevalståget ihop med det ena konstigare fordonet efter det andra, som det ägnats en vecka åt att för det första få att starta, ryka så mycket som möjligt och låta högre än bilen bredvid. 

Kommentera