Kalven vill slippa hosta! Det största problemet hos kalvar är hosta och den orsakar stora ekonomiska förluster och merarbete. En kalv som har lunginflammation kommer få en fortsatt sämre tillväxt.

Under kursdagen går vi igenom orsaker till hosta, utfodring, smittskydd, byggnader och ventilation och hur man förebygger stress. Vi pratar också om när och hur vaccination kan vara en väg till friskare kalvar.

Föreläsare på kursen är Maja-Lena Främling och Jessica Hallman, Gård- och Djurhälsan och Sanna Soleskog, Boehringer-Ingelheim.

Kursdagar (3 separata kurser)

10 januari Rångedala bygdegård (mellan Ulricehamn och Borås) Kl: 10-15

10 januari Lane loge (utanför Uddevalla) Kl: 17:30-22:00

11 januari Uddetorp, Skara Kl: 10-15

Kostnad: 650 kr exkl. moms. Lunch/kvällsmat och kaffe/thé ingår.

Mer info och anmälan på http://www.gardochdjurhalsan.se/sv/not/kurser/

senast den 4 januari.

Frågor?      

Jessica Hallman 0511-676 65

Maja-Lena Främling 0511-120 80

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera