Stoppa hostan – hur gör man?

Kalven vill slippa hosta! Det största problemet hos kalvar är hosta och den orsakar stora ekonomiska förluster och merarbete. En kalv som har lunginflammation kommer få en fortsatt sämre tillväxt.

Under kursdagen går vi igenom orsaker till hosta, utfodring, smittskydd, byggnader och ventilation och hur man förebygger stress. Vi pratar också om när och hur vaccination kan vara en väg till friskare kalvar.

Föreläsare på kursen är Maja-Lena Främling och Jessica Hallman, Gård- och Djurhälsan och Sanna Soleskog, Boehringer-Ingelheim.

Kursdagar (3 separata kurser)

10 januari Rångedala bygdegård (mellan Ulricehamn och Borås) Kl: 10-15

10 januari Lane loge (utanför Uddevalla) Kl: 17:30-22:00

11 januari Uddetorp, Skara Kl: 10-15

Kostnad: 650 kr exkl. moms. Lunch/kvällsmat och kaffe/thé ingår.

Mer info och anmälan på http://www.gardochdjurhalsan.se/sv/not/kurser/

senast den 4 januari.

Frågor?      

Jessica Hallman 0511-676 65

Maja-Lena Främling 0511-120 80

 

Artikeln publicerades fredag den 21 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Kommentera