Produktutveckling ger ökad lönsamhet för småskaligt mejeri

Göran från Nyströms Smak, leder oss i workshopen där vi får grundkunskaperna i att ysta ost. Vi vänder oss till mjölkproducenter som redan driver småskaligt mejeri eller har för avsikt att starta och som är intresserade av ystning.

Workshopen är kostnadsfri, uteblivelse debiteras då antalet platser är begränsat.

När: 21 februari

Var: Studieförbunden Vuxenskolan, Borås

Läs hela programmet och anmäl dig senast 14 februari via gronamoten.se. 

Kontaktperson: Cecilia Faktus, Lokalproducerat i Väst, cecilia@lpiv.se 

Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Studieförbundet Vuxenskolan. Workshopen görs inom ramen för EU-projektet REFRAME.

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera