Investeringar för både plånbok och en hållbar framtid!

En dag med föredrag och information från lantbrukarem rådgivare och aktörer på temat ergismarta lösningar på gården.

När: 27 februari 2019, kl 9.00 - 16.00 

Var: Oskarshamns folkhögskola

Bland annat kommer följande att hålla föredrag:

• Lennart Svenzén, Nöbble gård; "Så jobbar vi med klimat- och energismarta lösningar för ökad lönsamhet". Ekologisk mjölkproduktion och Nöbble solpark.

• Hugo Westlin, Energi- och teknikrådgivare på Hushållningssällskapet Väst; Är solceller på ladugårdstaket lönsamt? Hur kan vi köra våra maskiner så effektivt som möjligt? Framtidsutsikter för produktion och försäljning av energi på gårdsnivå.

• Olof Boson, Stranda kyckling. Expanderande företag med mål att gårdens djurproduktion ska vara helt koldioxidneutral 2030. Kyckling- och nötköttsproduktion. 

• David Andersson, Ecoera; Restprodukter från jordbruk ska ge klimatsmart fjärrvärme samt biokol. Tillsammans med Skånefrö har företaget tagit fram en koldioxidnegativ process som binder koldioxid till fast kol i form av biokol från restprodukter.

Anmäl dig senast onsdagen den 20 februari. 

Mer info: https://www.lansstyrelsen.se/kalmar/kalenderhandelser---kalmar/2019-01-24-investeringar-for-bade-planbok-och-en-hallbar-framtid-inom-jordbruket.html

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera