Inget Brexit utan avtal

Under onsdagskvällen röstade det brittiska parlamentet nej till att Storbritannien skulle lämna EU utan ett avtal. Förslaget röstades ner med 321 mot 278 röster.

 Inget Brexit utan avtal efter omröstning i det brittiska parlamentet under onsdagkvällen. Foto: Mostphotos

Efter tisdagens omröstning där det brittiska parlamentet röstade ner premiärminister Theresa Mays utträdesavtal med EU följde under onsdagen en omröstning gällande huruvida Storbritannien skulle lämna EU utan ett avtal. Det brittiska parlamentet röstade nej även till det alternativet, skriver SVT.

Under torsdagen väntas därför en ny omröstning om huruvida Storbritannien ska be om att få skjuta fram datumet för Brexit. Enligt SVT ska Theresa May ha sagt att en förlängd förhandlingsperiod med EU troligtvis bara är möjligt om det faktiskt finns ett utträdesavtal.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Kommentera