apr
23
2019

Fördubblad livsmedelsexport till 2030 – hur då?

Seminarium på KSLA om livsmedelsexport och om hur livsmedelssektorns aktörer gemensamt kan nå målet om en fördubbling av exporten.

När 23 april 13.00-16.00

Var: Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, Drottninggatan Stockholm
Mer information: Sista anmälan 17 april via https://bit.ly/2UIGolk

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Öppna dörren för framtiden

Krönika: Medelåldern på svenska bönder är hög. Nästan 40 procent av jordbruksföretagarna är över 65 år enligt siffror från SCB. Andelen äldre företagare ökar medan det totala antalet företagare minskar. Just här i norra Sverige blir det så tydligt när en bonde försvinner från en by för helt plötsligt kan det börja bli många mil mellan gårdarna. Antalet betande mular sjunker och vi står mer ensamma än någonsin, på flera sätt. Husen på gårdarna är lågt värderade, man väljer att bara stänga ladugårdsdörren när skulderna är betalda, bo kvar (eller ha kvar som ett sommarställe) och marken läggs i träda och putsas varje år. Den jordbrukspolitik som drivit den utveckling vi sett sista halvseklet, är en stor del av vad som står i vägen för framtidens möjligheter till en svensk livsmedelsproduktion.

 

Kommentera