Genom att tänka nytt och ändra på gårdens rutiner kan du få dina djur att växa bättre. Under kursen går vi igenom hur du lyckas med din vallodling och vikten av att man har koll på vilka djur som får vilket foder och hur kan man använda det foder man har skördat på bästa sätt. Kursen vänder sig till både ekologiska och konventionella producenter.

Medverkande: Mia Lindkvist, rådgivare lantbruksdjur, Mias lantbruksrådgivning, Henrik Nätterlund, växtodlingsrådgivare, HS Konsult AB, Karl-Fredrik Leijonhufvud, Göksholms gård

När: Torsdag 4 april, kl. 09:00-14:00

Var: Restaurang Goda Rum, Kumla

Mer information: www.lansstyrelsen.se/orebro/kalender

Kontaktperson: Ann-Sofie Hedberg, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se eller 010-224 84 26

Senaste

Kravet på yrkeslivserfarenheten får aldrig försvinna

I skrivandet stund är det den 1 maj och här på Alnarp har den traditionsenliga karnevalen precis genomförts. I dag har jag spelat fotboll, haft kuddkrig på stocken och utkämpat slaget om Plaskan tillsammans med mina älskade samojeder och de där ändå rätt trevliga skåningarna i andra laget. Och såklart åkt i karnevalståget ihop med det ena konstigare fordonet efter det andra, som det ägnats en vecka åt att för det första få att starta, ryka så mycket som möjligt och låta högre än bilen bredvid. 

Kommentera