Kurs - Vallfoder av rätt kvalitet till rätt djur

Genom att tänka nytt och ändra på gårdens rutiner kan du få dina djur att växa bättre. Under kursen går vi igenom hur du lyckas med din vallodling och vikten av att man har koll på vilka djur som får vilket foder och hur kan man använda det foder man har skördat på bästa sätt. Kursen vänder sig till både ekologiska och konventionella producenter.

Medverkande: Mia Lindkvist, rådgivare lantbruksdjur, Mias lantbruksrådgivning, Henrik Nätterlund, växtodlingsrådgivare, HS Konsult AB, Karl-Fredrik Leijonhufvud, Göksholms gård

När: Torsdag 4 april, kl. 09:00-14:00

Var: Restaurang Goda Rum, Kumla

Mer information: www.lansstyrelsen.se/orebro/kalender

Kontaktperson: Ann-Sofie Hedberg, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se eller 010-224 84 26

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera