Invigning av Rådde Gårds ladugård

Rådde Gård har genom Hushållningssällskapet Sjuhärads försök & demonstrationsgård sedan slutet av 1940-talet bedrivit viktig forskning och fältförsök på Sydsvenska höglandet i Tranemo kommun. Den huvudsakliga forskningsinriktningen är vall och som komplement till det drivs en integrerad dikoproduktion. Under 2018 byggdes ett nytt dikostall som nu är klart för invigning. Detta sker i samband med att Hushållningssällskapet Sjuhärad under förmiddagen håller sin årliga stämma. Gröna Möten Sjuhärad bjuder in till en smakfull mingellunch med intressant föredrag om köttkvalitet före själva invigningsceremonin. Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten och Hushållningssällskapet Sjuhärad. Förmiddagens program för stämman hittar du på www.hushallningssallskapet.se och alla är varmt välkomna att var med hela dagen. 

När: 4 april

Plats: Rådde Gård, Länghem

Mer information: Anmäl dig till lunch och efterföljande invigning genom att registrera dig under evenemanget på www.gronamoten.se senast 28 mars 2019. Seminariet är kostnadsfritt och det bjuds på lunch och fika. 

Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18 

Gröna Möten Sjuhärad är ett Leader Sjuhäradprojekt med stöd från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera