Invigning av Rådde Gårds ladugård

Rådde Gård har genom Hushållningssällskapet Sjuhärads försök & demonstrationsgård sedan slutet av 1940-talet bedrivit viktig forskning och fältförsök på Sydsvenska höglandet i Tranemo kommun. Den huvudsakliga forskningsinriktningen är vall och som komplement till det drivs en integrerad dikoproduktion. Under 2018 byggdes ett nytt dikostall som nu är klart för invigning. Detta sker i samband med att Hushållningssällskapet Sjuhärad under förmiddagen håller sin årliga stämma. Gröna Möten Sjuhärad bjuder in till en smakfull mingellunch med intressant föredrag om köttkvalitet före själva invigningsceremonin. Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten och Hushållningssällskapet Sjuhärad. Förmiddagens program för stämman hittar du på www.hushallningssallskapet.se och alla är varmt välkomna att var med hela dagen. 

När: 4 april

Plats: Rådde Gård, Länghem

Mer information: Anmäl dig till lunch och efterföljande invigning genom att registrera dig under evenemanget på www.gronamoten.se senast 28 mars 2019. Seminariet är kostnadsfritt och det bjuds på lunch och fika. 

Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18 

Gröna Möten Sjuhärad är ett Leader Sjuhäradprojekt med stöd från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Vår bransch behöver ett marknadslyft och en positiv säljångest

Krönika: Konsumenten köper inte svenskt och lokalproducerat av barmhärtighetsskäl, man köper det för att man förstår och gillar det. Men, kostar det mycket mer, då är det inte så säkert att den svenska varan åker ner i korgen ändå. Trots att man kanske har råd. Det läggs mycket mindre pengar på mat idag än för 50 år sedan. Här kommer behovet av försäljning, förhandlingsförmåga och ett generellt marknadslyft i branschen in.

Kommentera