Vägen för lokal råvaruproducent till den offentliga måltiden

Gröna Mötens premiärevenemang på Gröna Klustret Nuntorp kommer att bygga vidare på dialogen om livsmedelsstrategins betydelse för lokal tillväxt och långsiktigt hållbart företagande inom de gröna näringarna. Möt kostchef Nathalie Thorstensson som arbetat långsiktigt med att öka andelen regional mat på tallriken. Lyssna till Malin Jakobssons erfarenheter att nå ut till de offentliga köken med produkterna från Dalsspira. Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen, ger oss viktig information om hur offentlig upphandling av livsmedel fungerar i praktiken.

När: 24 april

Var: Gröna Klustret Nuntorp, Brålanda

Mer information: www.gronamoten.se Kontaktperson:

Vid frågor om evenemanget kontakta Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se, 0703-105630.

Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom medel från Fyrbodals kommunalförbund.

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Vår bransch behöver ett marknadslyft och en positiv säljångest

Krönika: Konsumenten köper inte svenskt och lokalproducerat av barmhärtighetsskäl, man köper det för att man förstår och gillar det. Men, kostar det mycket mer, då är det inte så säkert att den svenska varan åker ner i korgen ändå. Trots att man kanske har råd. Det läggs mycket mindre pengar på mat idag än för 50 år sedan. Här kommer behovet av försäljning, förhandlingsförmåga och ett generellt marknadslyft i branschen in.

Kommentera