apr
24
2019

Vägen för lokal råvaruproducent till den offentliga måltiden

Gröna Mötens premiärevenemang på Gröna Klustret Nuntorp kommer att bygga vidare på dialogen om livsmedelsstrategins betydelse för lokal tillväxt och långsiktigt hållbart företagande inom de gröna näringarna. Möt kostchef Nathalie Thorstensson som arbetat långsiktigt med att öka andelen regional mat på tallriken. Lyssna till Malin Jakobssons erfarenheter att nå ut till de offentliga köken med produkterna från Dalsspira. Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen, ger oss viktig information om hur offentlig upphandling av livsmedel fungerar i praktiken.

När: 24 april

Var: Gröna Klustret Nuntorp, Brålanda

Mer information: www.gronamoten.se Kontaktperson:

Vid frågor om evenemanget kontakta Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se, 0703-105630.

Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom medel från Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Öppna dörren för framtiden

Krönika: Medelåldern på svenska bönder är hög. Nästan 40 procent av jordbruksföretagarna är över 65 år enligt siffror från SCB. Andelen äldre företagare ökar medan det totala antalet företagare minskar. Just här i norra Sverige blir det så tydligt när en bonde försvinner från en by för helt plötsligt kan det börja bli många mil mellan gårdarna. Antalet betande mular sjunker och vi står mer ensamma än någonsin, på flera sätt. Husen på gårdarna är lågt värderade, man väljer att bara stänga ladugårdsdörren när skulderna är betalda, bo kvar (eller ha kvar som ett sommarställe) och marken läggs i träda och putsas varje år. Den jordbrukspolitik som drivit den utveckling vi sett sista halvseklet, är en stor del av vad som står i vägen för framtidens möjligheter till en svensk livsmedelsproduktion.

 

Kommentera