Länsstyrelsen i Södermanlands län bjuder in till en grundläggande teoretisk kurs i ekologisk bärodling. Kursen kommer vara mycket konkret, och behandla alla de frågor som förutsättningar för bärodling, krav på odlingsplats och förberedelse av odlingsplats, plantor, inköp eller egna, maskiner och redskap, nyttodjur, marknader för bär och olika bärkulturer. Kursledare är Kirsten Jensen, rådgivare för frukt och bär samt fleråriga grönsaker, vid Länsstyrelsen i Västra Götaland.

När: Fredag 26 april klockan 9-18:30 och Lördag 27 april klockan 9-15

Var: Hälleforsnäs bruksrestaurang

Kursen riktar sig i första hand till blivande odlare i Mellansverige med fokus på Södermanland och Mälardalen, som är intresserade av att anlägga en ny kommersiell bärodling. I mån av plats är alla som intresserar sig för kommersiell bärodling varmt välkomna.

Mer information och anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/kalenderhandelser---sodermanland/2019-04-02-grundkurs-i-ekologisk-barodling.html

Kontaktperson: Jenny Askenfelt 010-223 43 73, jenny.askenfelt@lansstyrelsen.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera