Länsstyrelsen i Södermanlands län bjuder in till en grundläggande teoretisk kurs i ekologisk bärodling. Kursen kommer vara mycket konkret, och behandla alla de frågor som förutsättningar för bärodling, krav på odlingsplats och förberedelse av odlingsplats, plantor, inköp eller egna, maskiner och redskap, nyttodjur, marknader för bär och olika bärkulturer. Kursledare är Kirsten Jensen, rådgivare för frukt och bär samt fleråriga grönsaker, vid Länsstyrelsen i Västra Götaland.

När: Fredag 26 april klockan 9-18:30 och Lördag 27 april klockan 9-15

Var: Hälleforsnäs bruksrestaurang

Kursen riktar sig i första hand till blivande odlare i Mellansverige med fokus på Södermanland och Mälardalen, som är intresserade av att anlägga en ny kommersiell bärodling. I mån av plats är alla som intresserar sig för kommersiell bärodling varmt välkomna.

Mer information och anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/kalenderhandelser---sodermanland/2019-04-02-grundkurs-i-ekologisk-barodling.html

Kontaktperson: Jenny Askenfelt 010-223 43 73, jenny.askenfelt@lansstyrelsen.se

Senaste

Kravet på yrkeslivserfarenheten får aldrig försvinna

I skrivandet stund är det den 1 maj och här på Alnarp har den traditionsenliga karnevalen precis genomförts. I dag har jag spelat fotboll, haft kuddkrig på stocken och utkämpat slaget om Plaskan tillsammans med mina älskade samojeder och de där ändå rätt trevliga skåningarna i andra laget. Och såklart åkt i karnevalståget ihop med det ena konstigare fordonet efter det andra, som det ägnats en vecka åt att för det första få att starta, ryka så mycket som möjligt och låta högre än bilen bredvid. 

Kommentera