Grundkurs i ekologisk bärodling

Länsstyrelsen i Södermanlands län bjuder in till en grundläggande teoretisk kurs i ekologisk bärodling. Kursen kommer vara mycket konkret, och behandla alla de frågor som förutsättningar för bärodling, krav på odlingsplats och förberedelse av odlingsplats, plantor, inköp eller egna, maskiner och redskap, nyttodjur, marknader för bär och olika bärkulturer. Kursledare är Kirsten Jensen, rådgivare för frukt och bär samt fleråriga grönsaker, vid Länsstyrelsen i Västra Götaland.

När: Fredag 26 april klockan 9-18:30 och Lördag 27 april klockan 9-15

Var: Hälleforsnäs bruksrestaurang

Kursen riktar sig i första hand till blivande odlare i Mellansverige med fokus på Södermanland och Mälardalen, som är intresserade av att anlägga en ny kommersiell bärodling. I mån av plats är alla som intresserar sig för kommersiell bärodling varmt välkomna.

Mer information och anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/kalenderhandelser---sodermanland/2019-04-02-grundkurs-i-ekologisk-barodling.html

Kontaktperson: Jenny Askenfelt 010-223 43 73, jenny.askenfelt@lansstyrelsen.se

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera