Grundkurs i ekologisk bärodling

Länsstyrelsen i Södermanlands län bjuder in till en grundläggande teoretisk kurs i ekologisk bärodling. Kursen kommer vara mycket konkret, och behandla alla de frågor som förutsättningar för bärodling, krav på odlingsplats och förberedelse av odlingsplats, plantor, inköp eller egna, maskiner och redskap, nyttodjur, marknader för bär och olika bärkulturer. Kursledare är Kirsten Jensen, rådgivare för frukt och bär samt fleråriga grönsaker, vid Länsstyrelsen i Västra Götaland.

När: Fredag 26 april klockan 9-18:30 och Lördag 27 april klockan 9-15

Var: Hälleforsnäs bruksrestaurang

Kursen riktar sig i första hand till blivande odlare i Mellansverige med fokus på Södermanland och Mälardalen, som är intresserade av att anlägga en ny kommersiell bärodling. I mån av plats är alla som intresserar sig för kommersiell bärodling varmt välkomna.

Mer information och anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/kalenderhandelser---sodermanland/2019-04-02-grundkurs-i-ekologisk-barodling.html

Kontaktperson: Jenny Askenfelt 010-223 43 73, jenny.askenfelt@lansstyrelsen.se

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Vår bransch behöver ett marknadslyft och en positiv säljångest

Krönika: Konsumenten köper inte svenskt och lokalproducerat av barmhärtighetsskäl, man köper det för att man förstår och gillar det. Men, kostar det mycket mer, då är det inte så säkert att den svenska varan åker ner i korgen ändå. Trots att man kanske har råd. Det läggs mycket mindre pengar på mat idag än för 50 år sedan. Här kommer behovet av försäljning, förhandlingsförmåga och ett generellt marknadslyft i branschen in.

Kommentera