Nu måste dubbdäcken av

Idag är det sista dagen som det är tillåtet att köra med dubbdäck. Om det fortfarande är eller befaras bli vinterväglag får du dock behålla dem på ett tag till.

Nu måste dubbdäcken av om du inte befinner dig på en plats där vinterväglag råder. 

I Sverige är det tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Har du inte redan skiftat hjul är det alltså hög tid att göra det. 

Om det är eller befaras bli vinterväglag får du dock använda dubbdäck även annan tid. Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen, enligt Transportstyrelsen. Det är polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera