Det digitala djuret

På digitaliseringens motorväg genom jordbrukslandskapet ser vi hur systemen blir alltmer komplexa, allt intelligentare i takt med att insamlad data används för att ge indikationer på åtgärder på individnivå. Hur ska man som enskild företagare kunna välja rätt teknikstöd och hur säkerställer man att det ger den effekt man är ute efter? Lyssna och diskutera med forskare och teknikutvecklingsföretag där digitalisering kopplat till animalieproduktion är i fokus. Vi inom SLU Campusområdet Skara vill lyfta fram pågående viktiga utvecklingsinsatser och även inspirera till nya. Vi vänder oss till forskare, företag, innovatörer, lantbrukare samt även myndigheter och organisationer. Vi kallar temaserien för ”Det digitala djuret”. Seminariet är kostnadsfritt. Uteblivelse debiteras med 300:-/deltagare.

När: 25 september

Var: Götala Herrgård, 532 94 Skara

Mer information: Anmäl dig senast 19 september på www.gronamoten.se

Vid frågor om evenemanget kontakta Gröna Möten, Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se.

Bakom satsningen Det digitala djuret står SLU Holding, SLU och Agroväst samt seminariet sker inom ramen för flera olika forsknings- och utvecklingsprojekt.

Gröna Möten Skaraborg drivs av Agroväst med stöd från Sparbanken Skaraborg och Skarborgs kommunalförbund. 

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vart tog sunt förnuft vägen?

Krönika: Man funderar en hel del vid flyghavresökandets långa dagar, promenerandes på fälten. Förnöjsamhet råder över grödornas tillstånd just i år, det ser bra ut så här långt. Det räcker ju inte för att nå framgång, men det ger förnöjsamhet just för stunden. Vi måste ha bättre villkor för näringen, tjäna mer pengar för att kunna göra nödvändiga investeringar och generationsväxla. Vad är det egentligen som går trögt, vad behöver förbättras och vad är den svenska modellen? 

 

Kommentera