Fokus på Lusern

Hur jag bäst lyckas med min vallodling, ensilering och utfodring

Lusern är en ypperlig baljväxt med många viktiga funktioner framförallt som proteinfodermedel. Den är dessutom genom sitt djupa rotsystem torktålig. Etableringen är en viktig förutsättning för att nå hög avkastning och en balanserad torrsubstans.

Ola Hallin visar i fält, resultat och pratar kring etableringsteknik och odlingsförutsättningar. Sjuhärads Vallförening inbjuder till en intressant kväll tillsammans med Gröna Möten där du får ta del av aktuella forskningsresultat och praktiska exempel hur du bäst odlar lusern. Vi bjuder på fika! Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom medel från Leader Sjuhärad

Plats: Rådde Gård, 514 52 Länghem Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 02-09-2019.

Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

”Hold on little girl...”

Krönika: Hon har väl knappast undgått någon, denna lilla flicka som reser med båt och tåg världen över för att göra klimatets röst hörd, Greta. Fint och fantastiskt på många sätt. Hon vill att beslutsfattare i världen ska göra något drastiskt för att stoppa klimatförändringarna som blivit allt påtagligare. Man behöver inte vara agronom, forskare eller hjärnkirurg för att koppla dessa till fossila utsläpp, industrialism och globalisering. Däremot är inte alla överens om vad dessa beslutsfattare bör göra. 

Kommentera