Teknik för att säkra hög utsädeskvalitet

Seminarium om aktuell forskning och teknik för kontroll av groningsegenskaper och utsädesburna sjukdomar samt sort. 
 

Hur ser läget ut idag vad gäller utsädets groningsegenskaper och med motståndskraft att klara utsädesburna sjukdomar orsakade av skadesvampar? Det finns olika metoder av betning eller värmebehandling för att öka kvaliteten på utsädet. Vissa fungerar bara inom konventionell odling andra även för ekologisk. 

Under Smedjeveckan i Skara bjuder vi in intresserade växtodlare, rådgivare och forskare att delta vid ett seminarium som visar på olika tekniker och pågående forskning inom området.

Seminariet är kostnadsfritt och enklare mingellunch ingår. Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten, Agroväst och SLU.

När: 26 september
Plats: SLU Smedjan Hernquistsalen, Skara
Anmäl dig enkelt via evenemanget på www-gronamoten.se senast 22 september 2019.

Vid frågor om evenemanget kontakta Gröna Möten Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se, 0703-105630 eller koordinator för Precisionsodling Sverige Sofia Kämpe, pos@agrovast.se.

Gröna Möten Skaraborg drivs av Agroväst i samverkan med aktörer inom Skara SLU Campusområdet. Gröna Möten Skaraborg finansieras av Skaraborgs kommunalförbund och Sparbanken Skaraborg

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Privat, Företag och Lantbruk – Varför då?

Krönika: Som lantbrukare är vi vana vid att våra rådgivare på banken har samma eller liknande bakgrund som vi själva. De har utbildning inom vårt område och följer branschen, marknaden och utvecklingen på samma sätt som vi. Att ha rådgivare med den kompentensen är något som vi kan dra stor nytta av och använda för att utveckla våra företag. Andra typer av företag, som exempelvis elektriker, frisörer och klädbutiker, har inte samma förmån att deras rådgivare har samma specifika kompetens.

 

Kommentera