Teknik för att säkra hög utsädeskvalitet

Seminarium om aktuell forskning och teknik för kontroll av groningsegenskaper och utsädesburna sjukdomar samt sort. 
 

Hur ser läget ut idag vad gäller utsädets groningsegenskaper och med motståndskraft att klara utsädesburna sjukdomar orsakade av skadesvampar? Det finns olika metoder av betning eller värmebehandling för att öka kvaliteten på utsädet. Vissa fungerar bara inom konventionell odling andra även för ekologisk. 

Under Smedjeveckan i Skara bjuder vi in intresserade växtodlare, rådgivare och forskare att delta vid ett seminarium som visar på olika tekniker och pågående forskning inom området.

Seminariet är kostnadsfritt och enklare mingellunch ingår. Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten, Agroväst och SLU.

När: 26 september
Plats: SLU Smedjan Hernquistsalen, Skara
Anmäl dig enkelt via evenemanget på www-gronamoten.se senast 22 september 2019.

Vid frågor om evenemanget kontakta Gröna Möten Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se, 0703-105630 eller koordinator för Precisionsodling Sverige Sofia Kämpe, pos@agrovast.se.

Gröna Möten Skaraborg drivs av Agroväst i samverkan med aktörer inom Skara SLU Campusområdet. Gröna Möten Skaraborg finansieras av Skaraborgs kommunalförbund och Sparbanken Skaraborg

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

”Hold on little girl...”

Krönika: Hon har väl knappast undgått någon, denna lilla flicka som reser med båt och tåg världen över för att göra klimatets röst hörd, Greta. Fint och fantastiskt på många sätt. Hon vill att beslutsfattare i världen ska göra något drastiskt för att stoppa klimatförändringarna som blivit allt påtagligare. Man behöver inte vara agronom, forskare eller hjärnkirurg för att koppla dessa till fossila utsläpp, industrialism och globalisering. Däremot är inte alla överens om vad dessa beslutsfattare bör göra. 

Kommentera