Lönsamt Lantbruk - på nästa års Borgeby

Borgeby Fältdagar vill lyfta lantbrukets lönsamhet som blir nästa års tema. ”Det ska vara roligt att prata pengar”, menar arrangörerna bakom mässan.

 

– Det är helt enkelt så att lönsamhet är den bästa riskreduktionen i ditt företag, säger Axel Lundberg om nästa års tema på Borgeby Fältdagar. Lantbruksmässan som startade 1999 av HIR Skåne AB har varje år cirka 20 000 besökare och drygt 450 utställare. Foto: HIR Skåne AB

Efter sommarens lyckade fältdagar i Borgeby med temat vatten är planeringen inför nästa år i full gång. Fältdagarna som år 2020 kommer gå av stapeln 24–25 juni kommer handla om lönsamhet i lantbruket.

Enligt arrangörerna är hela hjärtat i Borgeby Fältdagar kunskap och med god kunskap i bagaget görs klokare val.

– Vi vill att varje enskild mässa ska ge nytta för våra besökare, de ska komma hem med något som ger ekonomisk utväxling, säger Axel Lundberg, ekonomirådgivare på HIR Skåne, i ett pressmeddelande.  

Caroline Andersson som är temaansvarig på Borgeby Fältdagar berättar att temat innefattar såväl grödval och smarta investeringar som förädlingsmöjligheter.

– Med temat vill vi inspirera, motivera och upplysa om möjligheterna med nya grödor, andra produktionsgrenar, förädling av den redan existerande produktionen, erbjuda beslutsunderlag eller visa på sätt att producera ännu smartare.

Fler smakprov om vad som är på gång inför mässan kommer under hösten och våren att rapporteras.
 

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 11 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste