Nya gränsvärden för mjöldryga och fusariumtoxiner

HUR FÖRBEREDER VI OSS I FÖRÄDLINGSKEDJAN?

Agrovästs nätverk för odling och kvalitet bjuder in till en intressant seminariedag med information om förväntade nya gränsvärden för ergotalkaloider (mjöldryga) med tillägg av maskerade fusariumtoxiner i redan befintliga gränsvärden. Vi inleder liksom tidigare år med en rapport från föreningen Foder & spannmål om DON-läget i årets skörd. Seminariet vänder sig till aktiva inom de gröna näringarna med intresse för spannmålsodling.

Det är kostnadsfritt och Gröna Möten bjuder på enklare förtäring.

OBS! Delar av föredragen hålls på engelska.

Plats: Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, 532 31 SKARA

Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 29 november 2019.

Vid frågor kontakta Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se eller Thomas Börjesson, thomas.borjesson@agrovast.se. Gröna Möten Skaraborg finansieras av Skaraborgs kommunalförbund och Sparbanken Skaraborg.

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

En bransch på väg mot ett jämlikare generationsskifte 

Krönika: Svensk Fågel höll nyss i ett branschmöte där vi samlade alla verksamma företrädare för hela värdekedjan. Vi täckte in foderföretag, kläckerier, lantbrukare och slakteriföreträdare. På våra möten lyfts branschövergripande frågor som kan handla om allt ifrån mögelgifter i spannmålet till veterinära frågor, djurvälfärdsfrågor och marknadsfrågor. Här tar alla tillsammans del av värdekedjans utmaningar. 

Kommentera