feb
4
2020

Hur håller vi grödan frisk hela säsongen SKÖVDE

VERKTYG FÖR ATT TIDIGT UPPTÄCKA SVAMPANGREPP

Uppdatera dina kunskaper om hur du på ett bra sätt anpassar din svampstrategi för att nå högre skördar och minskad resistens. Vi ser ett ökat svamptryck, etablerade preparat förbjuds och nya har godkänts. Hur står sig de nya preparaten gentemot de etablerade? Möt expertis från Jordbruksverket tillsammans med växtskyddsföretagen Bayer, BASF, Syngenta och Corteva. På plats finns även prisbelönt lantbrukare från Skottland, David Fuller-Shapcott, som ökat sin skördepotential genom nätverket YEN. Företaget Metos presenterar möjligheterna med svampprognoser baserat på väderdata. Det kostar 200:-/deltagare och betalas via swish på plats. Vi förbehåller oss rätten att efterdebitera utebliven närvaro.

Läs hela programmet och anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 25-01-2020.

Evenemanget sponsras av Lantbrukets affärer, SOYL, Bayer, Syngenta, Corteva och BASF. Gröna Möten Skaranborg drivs av Agroväst och finansieras av Sparbanken Skaraborg och Skaraborgs kommunalförbund. Plats: Science Park Skövde 

Kontaktperson: Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se, 0703-105630

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Öppna dörren för framtiden

Krönika: Medelåldern på svenska bönder är hög. Nästan 40 procent av jordbruksföretagarna är över 65 år enligt siffror från SCB. Andelen äldre företagare ökar medan det totala antalet företagare minskar. Just här i norra Sverige blir det så tydligt när en bonde försvinner från en by för helt plötsligt kan det börja bli många mil mellan gårdarna. Antalet betande mular sjunker och vi står mer ensamma än någonsin, på flera sätt. Husen på gårdarna är lågt värderade, man väljer att bara stänga ladugårdsdörren när skulderna är betalda, bo kvar (eller ha kvar som ett sommarställe) och marken läggs i träda och putsas varje år. Den jordbrukspolitik som drivit den utveckling vi sett sista halvseklet, är en stor del av vad som står i vägen för framtidens möjligheter till en svensk livsmedelsproduktion.

 

Kommentera