mar
24
2020

Framtidens hållbara livsmedelsförpackningar

Studiebesök med föredrag på Material ConneXion i Skövde

Det är viktigt att noggrant välja inte bara förpackning utifrån butikskommunikation och produktsäkerhet. Hållbarhetsperspektivet där hänsyn tas till klimat- och miljöpåverkan genom värdekedjan är allt oftare högt prioriterat hos livsmedelsproducenters kunder och konsumenter. Detta är en utmaning för småskalig livsmedelsproduktion som står inför en uppskalning när efterfrågan ökar på regionalt producerade livsmedel.

Gröna Möten bjuder in till ett studiebesök hos Material ConneXion i Skövde. Lyssna även till föredrag av Anders Wretman, produktchef förpackningar Dafgårds och Marcus Nyström, VD Lokalproducerat i Väst. Vi vänder oss till yrkesverksamma inom livsmedelsförädling som har ambition att öka eller bredda sitt produktutbud. Detta är ett samarrangemang mellan Agroväst och Lokalproducerat i Väst och IDC West Sweden och görs inom ramen för projekt Affärsboosten.

Läs hela programmet och anmäl ditt deltagande genom att registrera dig senast 25 januari via evenemanget på www.gronamoten.se. 

Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde

Mer information: www.gronamoten.se

Kontaktperson: Madeleine Vendel, madeleine.vendel@agrovast.se

Gröna Möten Skaraborg drivs av Agroväst och möjliggörs genom medel från Sparbanken Skaraborg och Skaraborgs kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Öppna dörren för framtiden

Krönika: Medelåldern på svenska bönder är hög. Nästan 40 procent av jordbruksföretagarna är över 65 år enligt siffror från SCB. Andelen äldre företagare ökar medan det totala antalet företagare minskar. Just här i norra Sverige blir det så tydligt när en bonde försvinner från en by för helt plötsligt kan det börja bli många mil mellan gårdarna. Antalet betande mular sjunker och vi står mer ensamma än någonsin, på flera sätt. Husen på gårdarna är lågt värderade, man väljer att bara stänga ladugårdsdörren när skulderna är betalda, bo kvar (eller ha kvar som ett sommarställe) och marken läggs i träda och putsas varje år. Den jordbrukspolitik som drivit den utveckling vi sett sista halvseklet, är en stor del av vad som står i vägen för framtidens möjligheter till en svensk livsmedelsproduktion.

 

Kommentera