Uppåt för Arlas konventionella mjölk

I mars höjs Arlas a contopris för konventionell mjölk medan priset för ekologisk mjölk ligger kvar på samma nivå.  

I mars höjer Arla sitt a contopris för konventionell mjölk. Foto: Thinkstock

Höjningen med 10,4 öre innebär att priset för den konventionella mjölken landar på 358 öre per kilo i mars. Det oförändrade priset för eko är 430,7 öre per kilo.  

Enligt Arla är industrimarknaderna fortsatt starka, och särskilt i Europa fortsätter trenden med ökande proteinpriser och sjunkande fettpriser. Även en oro för minskad efterfrågan i Asien till följd av Corona-viruset har haft en negativ inverkan på det globala pulverpriset.

För den ekologiska mjölken har fortsatt stor produktion i Storbritannien tillsammans med minskad efterfrågan skapat obalans på marknaden. Övriga ekomarknader är fortsatt stabila.

Arla spår fortsatt stabila mjölkpriser de kommande månaderna, och möjligheten till en fortsatt positiv utveckling finns.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 24 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera