Odlingsförutsättningar för god kvalitet i kulturspannmål

STUDIEBESÖK MED FÖREDRAG PÅ DEGEBERG GÅRD LIDKÖPING

Många småskaliga bagerier väljer kulturspannmål och efterfrågan på regionalt odlade råvaror till västsvenska bagerier ökar. I takt med ökad kunskap både hos bagare och konsumenter lyfts kvarnteknik fram som väsentligt för bagerikvaliteten.

Gården Degeberg i Lidköping har under 2020 investerat och byggt ny anläggning för malning med både stenkvarn och virvelkvarn. De gamla kulturspannmålen visar sig ge både hög och jämn skörd på låg insats.

Lyssna till intressanta föredrag av Allkorn och Agroväst i samband med studiebesöket. Detta är ett samarrangemang mellan Gröna möten och Lokalproducerat i Väst inom ramen för EU-projektet Affärsboosten.

Seminariet är kostnadsfritt och Agroväst Gröna Möten bjuder på enklare förtäring.

Läs hela programmet och anmäl dig via www.gronamoten.se

OBS! FÖRANMÄLAN OBLIGATORISK

Vid frågor om evenemanget kontakta Madeleine Vendel madeleine.vendel@agrovast.se. 

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera