Bli klimatsmart nötköttsproducent

UPPDATERAD UTGÅVA AV BOKEN NÖTKÖTT LANSERAS

Det finns åtgärder att ta till som ger dig som nötköttsproducent en lägre klimatpåverkan. Och många av åtgärderna innebär också en förbättrad lönsamhet för den enskilde bonden. I augusti släpps en uppdaterad utgåva av boken Nötkött författad av Anna Hessle och Anna Jamieson. Agroväst Gröna Möten uppmärksammar detta tillsammans med SLU och Föreningen Naturbeteskött i Sverige/Sveriges nötköttsproducenter genom ett kvälls-föredrag om biologisk mångfald och klimatpåverkan inom nötköttsproduktion. Vi vänder oss till dig yrkesverksam inom mjölk- och nötköttsproduktion med intresse för mervärden som ökar konkurrenskraften för svenskt kött.

Plats: SLU Smedjan, Skara. Tid: 16.30-19.00

Agroväst Gröna Möten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till anmälda deltagare. Seminariet är kostnadsfritt och Agroväst Gröna Möten bjuder på enklare förtäring. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 24 augusti 2020.

Agroväst Gröna Möten, Gröna Möten Sjuhärad finansieras av: Europeiska Unionen, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lagstiftning botar inte handelns övertag

Diskussionen om de få stora företagens enorma dominans i svensk livsmedelshandel är inte ny. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen uppger att den största livsmedelskedjan har en marknadsandel om över 50 procent och att de tre största aktörerna tillsammans kontrollerar 90 procent av våra dagligvaruinköp. I jordbruket och jordbrukets kooperativa företag har vi generellt inte lyckats matcha dagligvaruhandelns växande affärskraft. Istället är det nu lagstiftaren som försöker rädda affärsklimatet i livsmedelskedjan.

 

Kommentera